Menu główne

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, że:

  1. Administratorem Pana/i danych osobowych jest Ośrodek Pomocy Społecznej w Nowogardzie z siedzibą przy ul. 3 Maja 6, reprezentowany przez dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej. Kontakt jest możliwy za pomocą telefonu: 91 39 26 248; adresu e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  2. W sprawach związanych z danymi osobowymi można kontaktować się z Inspektorem ochrony danych poprzez adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , za pomocą telefonu: 91 39 26 251 lub pod adresem wskazanym w pkt. 1
  3. Pana/i dane osobowe przetwarzane będą w celu:
    1. wypełniania obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze w związku z realizowaniem zadań przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Nowogardzie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia;
    2. wykonywania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi w związku z realizowaniem zadań przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Nowogardzie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e Rozporządzenia,
    3. realizacji zawartych umów (art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia),
    4. w pozostałych przypadkach Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie `udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO).
  4. W związku z przetwarzaniem danych w celu wskazanym powyżej, Pana/i dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców. Odbiorcami danych mogą być:
    1. podmioty upoważnione do odbioru Pana/i danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa;
    2. podmioty, które przetwarzają Pana/i dane osobowe w imieniu Administratora, na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające).
  5. Pana/i dane osobowe będą przetwarzana przez okres niezbędny do realizacji wskazanego w pkt 3 celu przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.
  6. W związku z przetwarzaniem przez Administratora danych osobowych przysługuje Panu/i:
    1. prawo dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 Rozporządzenia;
    2. prawo do sprostowania danych, na podstawie art. 16 Rozporządzenia;
    3. prawo do usunięcia danych, na podstawie art. 17 Rozporządzenia;
    4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych, na podstawie art. 18 Rozporządzenia;
    5. prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, na podstawie art. 21 Rozporządzenia.
  7. W przypadku, w którym przetwarzanie Pana/i danych odbywa się na podstawie zgody (tj.art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia), przysługuje Panu/i prawo do cofnięcia jej w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  8. Ma Pana/i prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Pan/i uzna, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia.
  9. Podanie przez Pana/ią danych osobowych jest warunkiem prowadzenia sprawy w Ośrodku Pomocy Społecznej w Nowogardzie, przy czym podanie danych jest:
    1. obowiązkowe, jeżeli tak zostało to określone w przepisach prawa;
    2. dobrowolne, jeżeli odbywa się na podstawie Pana/i zgody lub ma na celu zawarcie umowy. Konsekwencją niepodania danych będzie brak możliwość realizacji czynności urzędowych lub niezawarcie umowy.
  10. Pana/i dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.

(Realizacja powyższych praw musi być zgodna z przepisami prawa, na podstawie których odbywa się przetwarzanie danych oraz z zasadami archiwizacji).

Kontakt

Dorota MaslanaDyrektor: Dorota MAŚLANA

Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. 3 Maja 6, 72-200 Nowogard

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
www.ops.nowogard.pl 

 

Biuro Obsługi Interesanta
Paulina Andrysiak
tel / fax: 91 39 26 251


Księgowość pok. nr 1

  • Aleksandra PISAREK - główna księgowa - 91 39 26 252
  • Edyta KULAK - inspektor ds. finansowo księgowych - 91 39 26 252
  • Sylwia ŚWIĘCICKA - inspektor - 91 39 26 252
  • Katarzyna KAŁUŻKA – KASA: podinspektor –  91 39 26 250

Pokój nr 2 - Usługi opiekuńcze i socjalne, tel: 91 39 26 253

  • Bogusława Ziółkowska – Kierownik Działu Usług Opiekuńczych

Pokój nr 3 – Karta Dużej Rodziny, Zachodniopomorska Karta Rodziny, Karta Seniora, fundusze zewnętrzne, asystentura rodziny tel. 91 39 26 254

  • Zbigniew Florkowski – inspektor
  • Joanna Bańkowska – Asystent rodziny
  • Dominika Więzowska – Asystent rodziny

Pokój nr 4 - Dział Świadczeń Pomocy Społecznej, tel. 91 39 26 289

Pracownicy socjalni zajmujący się realizacją pomocy społecznej.

  • Aleksandra Płachecka - Starszy specjalista pracy socjalnej
  • Helena Błaszczyk - Specjalista pracy socjalnej
  • Sylwia Serocka - Pracownik socjalny
  • Bogumiła Walczak - Specjalista pracy socjalnej
  • Alicja Seweryn - Starszy pracownik socjalny

Pokój nr 5 – Dział Świadczeń Pomocy Społecznej, tel. 91 39 26 249

  • Julita Troczyńska – Pracownik socjalny pierwszego kontaktu

Pokój nr 11 - Dział Świadczeń Pomocy Społecznej, tel. 91 39 26 290

Pracownicy socjalni zajmujący się realizacją pomocy społecznej.

  • Żaneta Sidor – Specjalista pracy socjalnej
  • Grażyna Harnack – Starszy pracownik socjalny
  • Alicja Golema – Pracownik socjalny
  • Barbara Pakulska – Starszy specjalista pracy socjalnej

Pokój nr 13 – Zastępca Dyrektora Ośrodka, tel. 91 39 20 200

  • Marzena Olechowska – Jurczak

 

Dział Świadczeń Rodzinnych
Kierownik - Agata LALIK , tel. 91 39 25 268 – pok. nr 9
Z-ca Kierownika - Danuta SANKOWSKA, tel. 91 39 25 268 – pok. nr 10

Pokój nr 8, tel. 91 39 20 200 - Stypendia, Dobry start, Świadczenia wychowawcze, Świadczenia rodzinne

inspektor – Sylwia BURIAK
inspektor – Paulina LISZNIAŃSKA
pomoc administracyjna – Adrian DOMARADZKI

Pokój nr 12, tel. 91 39 20 200 - Przyjmowanie wniosków - Dobry start, Świadczenia wychowawcze, Świadczenia rodzinne

inspektor – Emilia BAS
pomoc administracyjna – Sylwia ROJKO
pomoc administracyjna – Bożena PTASZEK

Pokój nr 1 (1 piętro), tel. 91 39 25 867 - Fundusz Alimentacyjny
podinspektor - Agnieszka ZAMARA
pomoc administracyjna – Elżbieta SZMYT

Module variations

Meet Gavern offers a lot of module suffixes. As you can see above some of these suffixes can be mixed.

We have also included a really useful mechanism - you can put the icon in the header using following syntax:

[icon-name] Header text

Where icon-name is one of available classes.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et.

Module positions

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/module_positions.png'
There was a problem loading image 'images/module_positions.png'

Module positions available in the Meet Gavern template:

module_positions.png

Typography

The Meet Gavern template contains a rich typography included in the Bootstrap framework. Below you can see few examples:

Alerts

 

Default alert It is the default alert block
Error alert It is the error alert block
Success alert It is the success alert block
Info alert It is the info alert block

 

Headers

 

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
Czytaj więcej: Typography